Schildering bouwschutting door Tom Vincentie | Foto: Loes van Duivendijk

Welkom bij de Muziekwerf!

Schildering bouwschutting door Tom Vincentie | Foto: Loes van Duivendijk

Samen muziek maken

Zomer 2024 opent de Muziekwerf haar deuren. Kom hier zingen, repeteren en optreden. Kruip achter het enorme Flentrop orgel en leef je uit, zing mee in een gospel koor of organiseer je eigen concert.

Iedereen van 6 tot 26 is welkom, met en zonder ervaring of niveau. De Muziekwerf biedt straks een podium, repetitieruimten en een leuke kantine. In de voormalige Doopsgezinde kerk maak je samen muziek, alle dagen van de week.

1. Muziekzaal
490A6963
490A7131
490A7071
490A7027

Een klinkende missie

Van beginner tot professional, iedereen is welkom. De Muziekwerf wordt een levendige ontmoetingsplek voor Rotterdamse jongeren van 6 tot 26 jaar. Een plek waar kinderen gemotiveerd worden om langer samen muziek te maken door een divers aanbod van muziekgezelschappen.

In de Muziekwerf kunnen ze kennis maken met muziek en hun muzikaliteit verder ontwikkelen door verschillende stijlen en muziekgezelschappen uit te proberen.

Nieuwe ingang van de Muziekwerf (artist impression) | Ontwerp: Powerhouse Company
Nieuwe ingang van de Muziekwerf (artist impression) | Ontwerp: Powerhouse Company

De verbouwing

Samen met architectenbureau Powerhouse Company en aannemer Nico de Bont wordt de Doopsgezinde kerk uit 1951 getransformeerd tot de Muziekwerf. Een grondige verbouwing met veel aandacht voor akoestische en klimaataanpassingen. Dit gaat hand in hand met veel respect voor de bestaande kwaliteiten van het gebouw, zo blijft bijvoorbeeld het imposante Flentrop orgel uit 1954 bestaan. Tevens wordt er een nieuwe hoofdentree gerealiseerd waardoor de Muziekwerf straks een duidelijk gezicht en open uitstraling krijgt. Zo wordt de Muziekwerf een toegankelijke plek in het centrum van Rotterdam waar elke dag muziek te horen is.